Windsurf zeil van Ezzy, Duotone&co bij Surfshop W7

Het onderdeel van het windsurf equipment dat de meeste aandacht trekt: hetWindsurf Segel. De keuze voor een zeil wordt zeker beïnvloed door het uiterlijk maar toch vooral door de geplande toepassing en natuurlijk door het niveau van de windsurfer. Deze factoren beïnvloeden diverse keuzes zoals het aantal latten, het model, de maat van het zeil, de benodigde verstevigingen (en hun gewicht) en de zeil-features. Om een mooi uitgebalanceerd én belastbaar rigg te creëren moet je er zeker ook op letten dat de Masten (Masthärte, Biegecharakteristik, Carbongehalt, Durchmesser, ...) en Gabelbaum.

bij het zeil passen. Windsurf zeil Brands: Naish Sails, Duotone Sails, Ezzy Sails en Wanna Sails

Ezzy Hookipa Wave
Ezzy Hookipa Wave Skinny Mast RDM
580 € *
Ezzy Lion
Ezzy Lion
795 € *
Ezzy Legacy
Ezzy Legacy
555 € *
Ezzy Taka
Ezzy Taka
690 € *
Ezzy Wave 2021
Ezzy Wave 2021
699 € *
Ezzy Legacy RDM Ma
Ezzy Legacy RDM Mast C60
309 € *
Ezzy Cheetah 2021
Ezzy Cheetah 2021
780 € *
Ezzy Zeta 2021
Ezzy Zeta 2021
718 € *

* Prijzen incl. BTW zonder verzendkosten.

freeride zeil

Het favoriete model van de nederlandse surfer. Het freeride zeil is een echte allrounder en zorgt voor stressvrij en comfortabel windsurfplezier. Door de simpele opbouwtechniek, het lichte gevoel van het zeil, het snelle planeren en de makkelijke handling (door een verkorte giek) heeft dit zeil het hele pakket. Vooral op spots met lichte tot matig wind en vlak water tot een kleine golf komt dit zeil goed tot zijn recht. De mooiste combinatie is dit zeil met de Freeride Board

wave zeil

Karakteristieke kenmerken van dit zeil zijn een smal voorlijk, een korte giek en daarintegeen een relatief lange achterlijk. Door dit design blijft het zeil ook in het golfdal stabiel waardoor je je snelheid behoudt. Het zeilprofiel is heel vlak, gericht op controle en stabiliteit zelfs bij sterke wind. Door de smalle mastslurf kun je makkelijk vanuit het water starten. Wave zeils zijn vaak versterkt met grote stukken monofilm om ook in de branding onbeschadigd te blijven. Om gewicht te besparen volstaan voor moderne zeilen 3 of 4 latten zonder verlies van zeilprofiel en drukpuntstabiliteit.

freestyle zeil

Laag gewicht en goede handling- dat zijn de twee musts voor een freestyle-zeil want voor coole stunts, moves en jumps heb je een zeil nodig dat licht in je handen is. Door deze eigenschappen kunnen ook kleine en lichte freeriders makkelijk met freestyle zeilen surfen, ondanks dat dit niet de primaire bedoeling was. Hier geldt het principe: wat goed funktioneert, is geschikt!

slalom/performance zeil

Dit type zeil lijkt erg op de freeride zeil. Het verschil zit in de breedte en het zeilprofiel, het performance zeil is breeder met een dieper profiel. Hierdoor kun je makkelijker planeren en uiteindelijk hogere snelheden bereiken. Voor het verdiepen van het profiel worden camber gebruikt maar hierdoor wordt het optuigen, het trimmen en de handling moelijker waardoor bijvoorbeeld ook gijpen lastiger wordt.

kinderzeilen en riggs voor jongeren

Kenmerken van deze windsurf zeilen en riggs zijn een laag gewicht en makkelijke handling. Daarnaast worden vaak goedkopere materialen gebruikt, waardoor de start in de surfsport geen grote gaten in de portemonee slaat. Meestal wordt er gebruik gemaakt van óf een lichte, korte en tweedelige epoxy-mast óf een inelkaarzetbare alu mast. De combinatie van dit zeil met een korte giek met een kleine diameter maakt de handling ook voor kinder-of dameshanden comfortabel. Het design is vaak simpel en de maten varieëren tussen 1m2 en 4m2. Om met de reguliere mastvoeten compatibel te blijven, wordt bij de meesteKinderrigs een junior mast adapter bijgeleverd. Deze plastic buis overbrugt het verschil in diameter.

easysurf zeil

Deze zeilen lijken qua model op de freeride zeilen maar zijn gericht op meer gebruiksgemak tijdens het opbouwen en handling. Het zijn de ideale zeilen voor de surfer die minder perfectionistisch is tijdens het trimmen en met name snel en makkelijk op het water wil staan om te kunnen genieten.