Windsurf vinnen- ruime keuze bij surfshop W7

Het misschien meest ondergewaardeerde deel van het windsurf equipment is de vin. Zonde, want juist hier zijn enorme tuning resultaten mee te behalen die het verschil maken tussen een succesvolle windsurf sessie of een flop. Wij adviseren daarom kritisch naar de standaard vin van de board fabrikant te kijken en vervolgens een vin-keuze te maken die afhankelijk is van de spot, het board, het zeil, de surfer en de wind. Hoe groter board en zeil, hoe zwaarder de surfer en hoe sterker de wind, des te langer moet de windsurf vin zijn. Daarnaast is het belangrijk dat de shape van de vin past bij de gekozen style: freeride, wave, race, freerace, freestyle &meer. Voor spots met ondiep water of water waar veel zeegras groeit, adviseren wij zeegras vinnen.

Onze bestseller: spinout-vrije vinnen van carbon designed by Wolfgang Lessacher. Lessacher vinnen staan bekend om hun technieken om spinout te voorkomen: door cutouts en verspringende uithollingen verkrijg je betere surfresultaten zonder onderbrekingen van de stroming rond de vin. Meer details over de innovatieve design-ideën van Lessacher vind je hier: Lessacher.

Lessacher vinnen in onze surfshop: Lessacher Windsurf Vinnen

Hier nog aanvullende informatie over vin materialen:

  • GFK, VE en GX vinnen: scherp geprijsde vinnen voor beginners. Gemaakt van polyesterlaminaat en matig gehard. Deze vinnen kunnen niet zomaar gesleept worden omdat de vezels van het materiaal in geopende toestand water trekken.
  • Harde vinnen van epxydlaminaat. Zeer geschikt om te repareren omdat er geen rafels of open liggende vezels zijn. De prijs-kwaliteit-verhouding is zeer goed.
  • De premiumleage wat betreft gewicht en stijfheid. Echter alleen te repareren of te slepen als men de randen met epoxydhars sealt.

onze vinnen in een oogopslag:

Powerbox screw
Powerbox screw
1,8 € *
Tekknosport Fin G-
Tekknosport Fin G-10 Twin Cobra 155 Slot Box
119 € *
Tekknosport Fin VE
Tekknosport Fin VE Twin Pro 150 Slot Box
95,95 € *
Tekknosport Fin G-
Tekknosport Fin G-10 Twin Cobra 145 Slot Box
119 € *
Unifiber Freeride
Unifiber Freeride Tuttle Box Fin
75 € *
T-Zone Fin Race 32
T-Zone Fin Race 320 Tuttle box
49,95 € *
Unifiber Freestyle
Unifiber Freestyle Wave Slot Box Fin 19 cm
79 € *

* Prijzen incl. BTW zonder verzendkosten.

Powerbox Vinnen

Tuttle Box Vinnen

Deeptuttle Box Vinnen

US Box Vinnen

Trimbox Vinnen

Slotbox Vinnen