Windsurf boardbags & surf-tassen- surfshop W7

Het ondergewaardeerde onderdeel van het windsurf-equipment: boardbags voor windsurf boards beschermen de vaak waardevolle surfboards. Dit boardbag beschermt tegen vuil en beschadigingen die tijdens het transport kunnen optreden zoals krassen en deuken. In relatie tot de prijs van een nieuw surfboard is de prijs voor een boardbag relatief laag en een goede investering. Maar waarop moet je letten bij de aanschaf van een bag? De meest belangrijke tips en weetjes op een rijt

Cheeky Boardbag
Cheeky Boardbag
69,9 € *
Pro Limit Session-
Pro Limit Session-Boardbag
189 € *
Boardbag 2. Wahl
Boardbag 2. Wahl
69 € *
Pro Limit Fusion D
Pro Limit Fusion Double Boardbag
199 € *
Formula Boardbag 2
Formula Boardbag 240x100
129 € *
Cheeky Windurf & F
Cheeky Windurf & Foil SUP Boardbag
79,9 € *
Unifiber Double Pr
Unifiber Double Pro Boardbag 255 x 80 with XL wheels
379 € *
Prolimit Wingsurf
Prolimit Wingsurf Foil Boardbag
89,9 € *

* Prijzen incl. BTW zonder verzendkosten.

Dikte van de voering

De dikte van de voering geeft een eerste indruk over de dempingskwaliteiten van je bag. Vaak denken surfers dat hoe dikker de voering is hoe beter de demping zou zijn. Echter zegt de dikte van de voering niet alles over de eigenschappen van je boardbag want ook de dichtheid van het gebruikte materiaal heeft een grote invloed op de prestaties van je boardbag. Zo kan het voorkomen dat een bag met een dunne voering betere dempingeigenschappen heeft dan een board met een dikke voering maar lage dichtheid van het materiaal. Bij twijfel kan de aangeboden informatie over de toepassingsmogelijkheden van de bag helpen. Zo mogelijk is ons advies: voel het materiaal zelf! Hoe meer kracht je nodig hebt om het materiaal te comprimeren, hoe beter de demping is en hoe beter de boardbag geschikt is voor vervoer in het vliegtuig.

Single, Double, Triple Boardbag?

Boardbags die ruimte hebben voor meer dan één surfboard kunnen heel handig zijn: In een handomdraai zijn alle boards in- en uitgepakt en er hoeft slechts één bag op het dak van de auto gemanoeuvreerd en gefixeerd te worden. Nadeel van de dubbel- of trippelboards is echter hun hogere gewicht. Drie boards plus het gewicht van de tas kunnen al gauw 25-30 kilo wegen. Hierdoor wordt de bag zwaar en moeilijk te hanteren. Daarnaast is er kans op onnodige ballast: Op weg naar de WaveSpot met 3m golven heb je jouw 150l Freeride board niet nodig. Het laatste te overwegen punt bij de keuze van een boardbag is de maat. Verschillende boards vragen om verschillende maten bags, een te grote boardbag wappert in de wind op je dak en geeft je kleinere boards te veel speling.

Hoes

De hoes van kwalitatief hoogwaardige bags bestaat aan de bovenkant uit scheurvast polyesterstof, vaak ook ribstof of onterecht nylon genoemd. Dit materiaal is meer resistent tegen uv straling dan de goedkopere grijze Pe folie. Voor optimale bescherming gedurende meerdere jaren wordt er voor officieel uv resistent polyesterstof gekozen. Voor de onderkant van de hoes adviseren wij een uv- en warmte afstotend materiaal om beschadigingen aan het board of oververhitting in de bag te voorkomen. Het mooiste materiaal voor de boardbag bottoms zijn foliën met een aluminium laag. Dit materiaal reflecteert de straling en is makkelijk schoon te maken.

ritsen

Zonder goed werkende rits is een boardbag vaak niet meer te gebruiken. Daarom is het nuttig om bij dit onderdeel van een boardbag stil te staan. Grote ritsen met grote plastic tanden zijn duurzamer en beter resistent tegen zout, zand en kalk dan de gangbare en flexibele nylon tanden. De meeste ritsen zijn tegenwoordig tweeweg ritsen.

Equipment Bags, Session Bags, Quiverbags & Co.

Sommige innovatieve merken zoals Prolimit, Cheeky of Tekknosport verkopen bags waarmee je je hele zeil plus equipment plus je boards kunt vervoeren. Er is goed over nagedacht hoe wrijving en compressie van het zeil en van de andere gevoelige onderdelen voorkomen kunnen worden als mast, zeil, giek, mastverlenging en boards in één tas getransporteerd worden. Op de eerste plek staat hierbij Prolimit Windsurf Session Boardbag .

Boardbag Extra's

schouderriemen, handgrepen, sluitbare vin sleuf, extra zakken, ventilatiesystemen, design, naadversteviging en meer features zijn belangrijk bij de keuze van een passende boardbag. De Surfshop W7 geeft graag advies! Het hele assortiment van windsurf boardbags van Windstärke 7: https://www.surfshop-w7.nl/windsurfennl/tassen-en-bags/boardbags-nl/