Waterdichte tassen shop

De waterdichte tassen, buidels, zakken en rugzakken van overboard en project 3 zijn een must have als het gaat om de transport van geldbilletten, sleutels, kleren, elektronische apparaten, dokumenten of andere waardevolle spullen. Behalve de watersporters maken ook andere outdoor-fanatiekelingen, campingfans, fietsers en klimmers gebruik van deze handige lijn. Ook voor hardlopers zijn de waterdichte armhoezen of riembuidels een handig accessoir voor als het regent, sneeuwt of mistig is. Dan kunnen ook mobieltjes, ipods, gps toestellen of andere gevoelige apparaten mee op pad.

Overboard Dry Tube
Overboard Dry Tube Bag 40 Liter red
39,92 € *
Overboard Dry Tube
Overboard Dry Tube Backpack 60 Liter black
78,91 € *
Overboard Waterpro
Overboard Waterproof Waist Pack LIGHT 2 L yellow
39,92 € *
Overboard Kayak SU
Overboard Kayak SUP Dry Bag 20 Liter
52,59 € *
Overboard Duffel B
Overboard Duffel Bag 90 Liter ADVENTURE black
107,18 € *
Overboard Duffel B
Overboard Duffel Bag 90 Liter ADVENTURE blue
107,18 € *
Overboard Dry Tube
Overboard Dry Tube Bag 40 Liter blue
39,92 € *
Overboard Pro Ligh
Overboard Pro Light Backpack 20 Ltr Black
113,03 € *

* Prijzen incl. BTW zonder verzendkosten.

het merk overboard

Het begon allemaal in 2006 aan de stranden van thailand en australië: Dan en Joel stonden voor de uitdaging hun elektronisch equipment tijdens hun duik-trip droog en zandvrij te houden. Langzaamaan werd duidelijk dat er hiervoor nog geen betrouwbare opbergsystemen bestonden. Zie daar het begin van overboard. Kort na hun terugkeer begonnen Dan en Joel met uitzoeken, onderzoeken, designen en ontwikkelen en niet veel later kwamen de eerste waterdichte tassen op de markt. Ondertussen is overboard leverancier in over 70 landen van de wereld en blijft in het groeiende assortiment telkens trouw aan het motto: “keep it dry!”.

De classificaties van waterdichtheid

Het is belangrijk om te weten dat elke uitspraak en belofte van waterdichtheid betrekking heeft op een specifiek toepassingsgebied. De meeste producenten hanteren een eigen classificatiesysteem van waterdichtheid, dat telkens georieënteerd is aan internationaal gestandaardiseerde IP- beschermingsclassificaties. De klassieke ritsen zoals men ze bij veel producenten ziet, krijgen bij overboard het label 3 (IP66). Dit label betekend dat rukzakken en buidels met deze sluiting aan het wateroppervlakte drijven en ook waterdicht blijven als zij gedurende korte tijd tot 90cm diepte ondergedompeld worden. Sluitingen met clips krijgen bij overboard het label 5 (IP68) en blijven ook bij duikacties tot 6m diepte waterdicht. Uit veiligheidsoverwegingen is men verplicht om voorafgaande aan elk gebruik het product op waterdichtheid te testen.

Toepassingsgebieden

Windsurfen, kitesurfen, surfen, canoën, zwemmen, duiken, peddelen, standup paddelen, wandelen, geocachen, fietsen, hardlopen, campen, outdoor, reizen, stranddagen, professioneel gebruik, ...