Surfplanken & boards - Surfshop W7

Windsurfers stellen hoge eisen aan stabiliteit, gewicht en aan het gemak van planeren en wenden. Om hieraan te kunnen voldoen zoeken de fabrikanten van windsurf boards telkens naar nieuwe productietechnieken en mogelijkheden om de shapes te optimaliseren. State oft he Art - constructie van moderne surfboards is de sandwich-constructie waarbij allerlei verschillende materialen worden gebruikt. Vaak wordt hierbij de lichte EPS kern door lagen van epoxyd, hout of carbon beschermd.

Windsurf Board Brands: Goya Boards, Naish Boards und BIC Boards

Goya Custom Pro
Goya Custom Pro
2590 € *
Goya One Pro
Goya One Pro
2559 € *
Goya Air
Goya Air
2420 € *
Goya Carrera
Goya Carrera
2090 € *
Goya Bolt
Goya Bolt
2150 € *
Goya Volar
Goya Volar
1550 € *

* Prijzen incl. BTW zonder verzendkosten.

Funboards

Deze breedgevormde korte windsurfboards hebben een groot volume enhouden daardoor kantelen tegen. Door zijn design is deze plank bij uitstek een geduldig familieboard die de fouten van een beginner of wat zwaardere gevorderde niet gauw kwalijk neemt. Met als resultaat: leren surfen met weinig frustratie en snelle vooruitgang. Door het grote volume planeert een funboard ook bij weinig wind snel en doet daarmee recht aan zijn naam: het funboard maakt surfen gewoon leuk! Het is de perfekte keuze als familie- of beginnersboard en voor wie slechts af en toe aan surfen toe komt.

Freeride Boards

Surfers die op zoek zijn naar een board met een grote toepasbaarheid van vlak water over kabbelend water tot aan de kleine golf, kiezen graag voor een freeride board. Deze boards zijn wat smaller en daarmee wendbaarder dan de funboards. Zij zijn ook bij matige wind en kleine golven nog goed te controlleren. Door hun volume van ca 120 tot 150 liter is dit de ideale keuze voor de surfer die primair op vlak water wil surfen en genoegen neemt met één board.

Freestyle Boards

Stunten, manoeuvreren, springen, freestylen- dat kenmerkt de doelgroep van freestyle surfboards. Met deze smalle en wendbare boards kun je het allemaal. Het volume is tussen 80-110 liter.

Formula Boards

Dit type board wordt met name gebruikt tjdens professionele wedstrijden. Extreme board afmetingen en –volumen maken deze boards extreem snel en staan vroeg planeren toe. Wil je de plank gebruiken voor een formula regatta moet je echter goed checken wat de toelatingseisen voor je board zijn.

Freemove Boards

Het beste van twee werelden. Voor wie niet kan kiezen tussen Freeriden en Wave en wie op zoek is naar een board dat het allebei kan, is het freemove board de perfekte oplossing. Met 90-120liter volume is het Freemove design met name geschikt voor strandstarters en waterstarters omdat het board afhankelijk van het gewicht van de surfer al gauwveranderd in een sinker.

Wave Boards

De kleinste windsurf boards op de markt: Met 60-100 liter volume zijn wave boards alléén geschikt voor de golf en voor veel wind. Zelfs bij stormachtige weersomstandigheden, hoge golven en in de branding zijn deze boards goed te controlleren. Extreem en wendbaar door de grote welving aan boeg en achtersteven. Deze boards zijn gemaakt voor de ver gevorderde surfer, die op zoek gaat naar echte Wave Spots.