Surf accessoires- leashes, wax & zo

Wat de surfer verder nog allemaal nodig heeft: surfboard bags, socks, leashes, wax, surfpakken en zonbescherming

FCS Finbox Grub Sc
FCS Finbox Grub Screw 6-Pack for Surfboards
5,95 € *
Screw M4 x 25mm +
Screw M4 x 25mm + Shim for US Fin box
2 € *
Sex Wax Cool
Sex Wax Cool
3,9 € *
Windstärke7 Schlue
Windstärke7 Schluesselanhaenger
2,9 € *
Spanngurt Zurrgurt
Spanngurt Zurrgurt Windstärke7
6,9 € *
Leash BUGZ 6.0 / 1
Leash BUGZ 6.0 / 180cm Surfboard Black
28,9 € *
PROTECK Nose Guard
PROTECK Nose Guard Longboard Blau
29,95 € *
SUP/Surfboard carr
SUP/Surfboard carry strap system
19,9 € *

* Prijzen incl. BTW zonder verzendkosten.

Boardbags

Bijzonder zinvol voor met name de kwetsbare epoxy en PE surfboards is de transporttas voor windsurfboards en surfboards, ook boardbag genoemd of surfboard bag. De meestal gestoffeerde bags beschermen je board tijdens de stalling of het transport tegen stoten, krassen, deuken en vuil. Hoe irritant zou het zijn om op het perfecte moment op de perfecte spot te staan en vast te stellen dat het board zodanig beschadigd is dat het surfen al klaar is voordat je hebt kunnen beginnen. Goede en gunstige boardbags voor surfers vind je hier in onze shop: Surfboard Bags.De boardbag vorm van de cheeky bags voor surfboards is aangepast aan de shapes van de verschillende maten. Zo zijn er minimalibu boardbags, funboard-bags en ook tassen voor fish boards en longboards.

Board Sock

Een niet-gedempte variant op de boardbag, uit polyester en elasthan geweven, is de board sock. Door zijn structuur kan de kous zich prima aan de vorm van het surfboard aanpassen en is vooral geschikt voor het korte transport of de kortdurige opslag. De kous is vooral populair bij surfers die geen zin hebben in een onhandig grote bag maar liever de sock opvouwen en plaatsbesparend opruimen.

Surf Wax

Er zijn verschillende varianten op dit surf accesoir: milieuvriendelijk, geurend, gekleurd, makkelijk verwijderbare waxes en nog veel meer. Allemaal met hetzelfde doel: Het surfboard stroever maken zodat de surfer standvast is op de plank. Hiervoor wordt eerst de base coat daar aangebracht waar de voeten van de surfer komen te staan. Daaroverheen komt een wax die qua consistentie afgestemd is op de watertemperatuur van de spot. Cold, cool, warm, tropical en andere omschrijvingen geven de geschikte watertemperatuur weer. Voor de europeese surfer volstaat over het algemeen cool (12-20 C).

de Leash

de leash voorkomt dat je surfboard ervandoor gaat als jij in het water valt. De leash verbindt je enkel met je board en hoort ongeveer dezelfde lengte te hebben als je surfboard. Er zijn niet zo heel veel verschillen tussen de leashes: productiekwaliteit en design bepalen de prijs.

UV bescherming

In en op het water is de zon nog intenser dan aan land. Dit komt door de sterke reflecties van het wateroppervlakte, de golven en het schuim. Daarom is het sterk aan te bevelen om je gezicht, je lippen, je neus, wangen en voorhoofd tegen de zon te beschermen om pijnlijke verbranding te voorkomen. Bijzonder geschikt zijn hiervoor sunblocks. Voor je bovenlichaam en armen kun je in warm water oftewel een rashguard dragen of je draagt, net zoals in koud water, een surfpak. Het neopren van deze pak is een uitstekende zonberscherming en houdt je tevens lekker warm.