Surfboards & planken van BIC, Torq & Co. - Surfshop

Voor sommigen is het een levensfilosofie, voor anderen is het lifestyle en weer anderen beschouwen het als een funsport: surfen. Wat is er nou zo fascinerend aan deze sport? Waarschijnlijk de combinatie van meerdere factoren: bezig zijn in de natuur, de adrenaline, de sportieve uitdaging, de kick van de overwinning op de golf, het gevoel in balans te zijn, de zon, het strand, de zee… maar hiervan kun je alleen genieten met het juiste equipment. Onderstaand een korte introductie over wat er allemaal bij de keuze voor het juiste surfequipment komt kijken.

Surfboard TORQ Epo
Surfboard TORQ Epoxy TET 6.8 Funboard  Pinlines
499 € *
Surfboard TORQ Epo
Surfboard TORQ Epoxy 7.2 Funboard  Pinlines
519 € *
Surfboard TORQ Epo
Surfboard TORQ Epoxy 7.6 Funboard  Pinlines
539 € *
Surfboard TORQ Epo
Surfboard TORQ Epoxy TET CS 6.8 Funboard Carbon
549 € *
Surfboard TORQ Epo
Surfboard TORQ Epoxy TET CS 7.2 Funboard Carbon
579 € *
Surfboard TORQ Epo
Surfboard TORQ Epoxy TET CS 7.6 Funboard Carbon
589 € *
Surfboard TORQ Epo
Surfboard TORQ Epoxy TET 7.2 Funboard  Seagreen
509 € *
Surfboard TORQ Epo
Surfboard TORQ Epoxy TET 7.6 Funboard Seagreen
519 € *

* Prijzen incl. BTW zonder verzendkosten.

board types

de surfboard types verschillen met name in hun shapes en maten. Hierdoor kan het board perfect aangepast worden aan de spot. Terwijl longboards (ook wel malibu-boards genoemd) met hun 8/’6”tot over 9/’voor de beginner te smal, te instabiel en te moeilijk te besturen zijn, zijn ook shortboards voor de beginner niet aan te raden. De juiste keuze voor deze doelgroep zijn mini-malibu boards of funboards. Deze boards kenmerken zich door hun ronde neus waardoor zij fouten van de bestuurder niet gauw kwalijk nemen. Daarnaast hebben zij relatief veel drijfvermogen waardoor zij makkelijk te peddelen zijn en veel stabiliteit geven. Door hun breedte zijn deze boards ook makkelijker te besturen. Afhankelijk van het gewicht van de surfer kom je hier uit op boardlengten tussen de 7/’6”en 8/’4”. Ben je op zoek naar een extremer board? Kies dan voor een kleiner board met een strakkere neus: het shortboard. Deze draait makkelijker en vraagt voor het peddelen en de takeoff om ervaring en techniek. Voor moeilijke omstandigheden zoals onregelmatige en kleine golven kun je ook kiezen voor de speciale uitvoering van een shortboard: het fishboard met zijn swallow tail. De gevorderde surfer die in vlakke, lange en gelijkmatige golven wil gaan cruisen kan het beste voor de boven geïntroduceerde malibu boards kiezen.

Bauweisen

Torq surfboards

Ze zijn nog helemaal niet zo lang op de markt maar staan nu al aan de top van de wereld: zo snel gaat het met Torq surfboards. Deze boards overtuigen door hun functionele shapes, hun aantrekkelijk design en de innovatieve en robuuste lichte constructie. En, niet te vergeten: de verhouding tussen prijs en kwaliteit is buitengewoon interessant. Torq heeft bijvoorbeeld de shield skin technologie ontwikkeld waarbij kwetsbare epoxy boards van een dunne shock absorberende laag worden voorzien. Door deze uitvinding heeft Torq zich met de TET serie in de surf wereld geëtablisseerd. Torq vervolgde met de TEC serie, waarbij door toevoeging van carbon aan de board kern ongekende stabiliteit met perfecte flex werd gecombineerd. Op de PU-boardline hoefden wij niet lang te wachten. De meeste aandacht krijgt op dit moment de X-lite serie, waarbij het gewicht van de boards nog eens gereduceerd kon worden. Kortom: Torq is niet meer weg te denken uit de surfwereld.