Bodyboard shop

De adrenaline-actie in de branding: bodyboarding is misschien de surftechniek die je het snelst kunt leren en is bovendien nog erg leuk om te doen. Met een beetje talent en oefening paddel je al snel aan en glij je daarna moeiteloos naar het strand terwijl de gevorderde bodyboarder zich met stunts en turns in de golf bezig houdt…

Bodyboard Leash Pl
Bodyboard Leash Plug PRO
9,95 € *
Bodyboard fin CHUR
Bodyboard fin CHURCHILL Makapuu M Blue Yellow
69,96 € *
Bodyboard fin CHUR
Bodyboard fin CHURCHILL Makapuu L  44-45,5 Blue
99,95 € *
Bodyboard fin CHUR
Bodyboard fin CHURCHILL Makapuu XL Blue Yellow
69,96 € *
SNIPER Bodyboard C
SNIPER Bodyboard Cover Backpack Single Red
39,95 € *
FLOOD Bodyboard Dy
FLOOD Bodyboard Dynamx Stringer 42 Red Tribal
84,95 € *
FLOOD Bodyboard St
FLOOD Bodyboard Streak 41 Lime Orange Maori
64,95 € *
FLOOD Bodyboard St
FLOOD Bodyboard Streak 42 Yellow Orange Maori
64,95 € *

* Prijzen incl. BTW zonder verzendkosten.

de maat van je body board

Over het algemeen geldt:Je board moet ongeveer de lengte hebben van de afstand tussen de grond en je navel. Hierdoor zorg je ervoor dat je board niet te weinig drijfvermogen heeft om aan te kunnen paddelen maar dat het tevens ook niet te zwaar en traag wordt. Naast de navel-indicatie is ook het gewicht van de surfer bepalend voor de juiste maat van het board: Tot ca 55 kg lichaamsgewicht wordt een bodyboard voor beginners van minstens 38’’ (96cm lang) geadviseeerd, tot ca 65kg een board van minimaal 40’’ (102cm), tot ca 85kg minstens 42’’ (107cm) en iedereen met een hoger gewicht zou voor minimaal 44’’ ( 112cm) moeten kiezen. Mocht je door deze twee indicatoren tussen twee maten uitkomen, kies dan voor de zekerheid voor het langere board. Voor meer adviezen verwijzen wij naar Omega Bodyboards. Ga voor een groot assortiment aan bodyboards naar onze online shop hier.

Shape

Voor beginners en gevorderden adviseren wij de zogenoemde crescent tail met zijn halvemaanvormige heckvorm. Door de shape sluit het board mooi bij je buik aan en maakt hierdoor een goede controle en besturing mogelijk. Alleen voor gevorderden adviseren wij bat tails: de vleermuisvleugelvorm maakt een snelle en nauwkeurige aansturing mogelijk.

materiaal

Wat wij zeker niet adviseren zijn de volledig polystryol-boards die je in een bouwmarkt of bij campingwinkels, vrijetijdmarkten, bazars of strandwinkels kunt kopen. Deze goedkope bodyboards zijn een kort leven beschoren en zij vallen eerder in de kategorie “speelgoed”dan “serieus equipment”. Door hun gebrek aan flex breken zij makkelijk in een golf. Voor in de koudere europese wateren adviseren wij PE bodyboards, die helaas wel aan de dure kant zijn. De beste prijs-kwaliteitverhouding vindt de hobby bodyboarder bij de EPS boards. Deze boards hebben een compacte kern van polysyrol en hebben vaak een HDPE-onderkant die het board stabiliseert en makkelijker laat glijden. De bovenkant is vaak voorzien van een laag zachte EVA schuim of polyethylen.

bodyboard accessoires

Wie er vol voor wil gaan en geen golf wil missen, kan niet zonder zwemvliezen Bodyboard-vliezen. Door het snelle flipperen pas je je snelheid aan de golf aan en hiermee vergroot je de kans aanzienlijk dat de golf je mee neemt in plaats van over je heen te rollen. Kleine tip: om krampen te voorkomen is het raadzaam om je beenspieren voorafgaande aan het surfen goed op te warmen, vooral als je nog niet gewend bent aan bodyboard vliezen. Tegen zon en kou adviseren wij rashguards en neoprenpakken. En natuurlijk kun je niet zonder bodyboard- leashes, die meestal reeds aan je board gemonteerd zijn.